Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ στο Ηράκλειο - Μηχανική βλάβη σε Ι/Φ σκάφος στην Πύλο - Θάνατος γυναίκας στην Πρέβεζα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Η. 43, για την ύπαρξη όγκου ύδατος εντός του αριστερού πρωραίου πλευρικού στεγανού του βοηθητικού χώρου αντλιών του πλοίου.

Το εν λόγω πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Ηρακλείου προς λιμένες ν. Θήρας - ν. Νάξου - ν. Πάρου - ν Μυκόνου - ν. Σύρου και Πειραιά, με 299 επιβάτες, 31 Ε.Ι.Χ οχήματα και 09 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι το Ι/Φ σκάφος ''ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ'' Ν. Πάτρας 498, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή περίπου ένα (01) ν.μ. έξω από το λιμένα Πύλου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν.Π. 585 και κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Πύλου, με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Κυανής Ακτής Πρέβεζας, 75χρονη ημεδαπή.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 52χρονο συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 29χρονος αλλοδαπός.

Από την σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 52χρονου, ο οποίος έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο, ενώ αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.