Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ στην Τήνο – Τραυματισμός ανηλίκου στη Βουλιαγμένη – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Αγκίστρι

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ “FLYING CAT3” Ν.Π. 10562 ότι, κατά τη διαδικασία απόπλου από τον οικείο λιμένα, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Ραφήνας προς λιμένες Τήνου – Μυκόνου – Νάξου και επιστροφή, με 72 επιβαίνοντες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FLYING CAT 3” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****
Eνημερώθηκε, βραδινές ώρες της 21/08/2021, το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού για περιστατικό τραυματισμού 14χρονου ανήλικου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 14χρονος αλλοδαπός μίσθωσε θαλάσσιο μέσο αναψυχής “flight surfboard” (σανίδα πτήσης), κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των γονέων του, και κατά τη διενέργεια της δραστηριότητας, ο ανήλικος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενος. Από την οικεία Λιμενική Αρχή συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής, όπως επίσης και ο απασχολούμενος στην εταιρεία, για παράβαση του άρθρου 242 Π.Κ, ενώ βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Αίγινας, για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΕΩΝΙΔΑΣ IV” Ν.Π.12261 σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου, κατά την είσοδό του στον εν λόγω λιμένα, με έντεκα (11) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το ιδιωτικό σκάφος “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” Ν.Π. 9536, με τη συνδρομή του οποίου, το “ΛΕΩΝΙΔΑΣ IV” αποκολλήθηκε, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Μεγαλοχωρίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.