Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Κέρκυρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Σύμη – Παροχή συνδρομής σε ημεδαπό χειριστή κανό στο Κιάτο Κορινθίας – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Χάλκη – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ” Ν. Πειραιά 10603 για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια του ακρωτηρίου Κάβο Σίδερο.

Το “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον νέο λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα Γαΐου Παξών, επέστρεψε στον λιμένα Κέρκυρας, όπου αποβίβασε τους 75 επιβάτες του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.


*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν. Σαρωνικού 140, ότι το εν λόγω σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΠΕΔΙΟΥ” έξωθεν παραλίας Αγίου Νικολάου, με τρεις επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά μέσα, ενώ τελικά το “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” κατέπλευσε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον ως άνω όρμο, ρυμουλκούμενο από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Ν.Ρ. 328, με τη συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κιάτου, για ύπαρξη χειριστή κανό σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή “Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ” Δήμου Σικυωνίων.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής “ΔΕΛΦΙΝΙ” Σ.Κ. 491, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον 17χρονο ημεδαπό, καλά στην υγεία του, σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από την ακτή και τον μετέφερε στην ξηρά.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Χάλκης, ότι το Ι/Φ σκάφος “HONEY” σημαίας Νέας Ζηλανδίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΦΤΕΝΑΓΙΑ” ν. Χάλκης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ι/Φ σκάφος “ALIMIAN” και το αλιευτικό σκάφος “ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”. Το “HONEY”, με τη συνδρομή των προαναφερθέντων σκαφών, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Χάλκης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: -31χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. ΝΑΞΟΥ 53, -11χρονου και 46χρονου, από τους λιμένες ν. Άνδρου και ν. Κέας στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν. ΝΑΞΟΥ 64, -βρέφους 10 μηνών, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ -Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070, -65χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001 και -κοριτσιού 4,5 ετών, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν. ΝΑΞΟΥ 67.

Σχετικές εικόνες