Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Μήλο - Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά - Διακομιδή ασθενούς

01
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου από τον Κυβερνήτη-ιδιοκτήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του Ι/Φ σκάφους ''TAMORA'' σημαίας Ολλανδίας, ότι προσάραξε σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ''ΠΑΠΙΚΙΝΟΥ'' εντός του όρμου Αδάμαντα ν. Μήλου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Ε/Γ-Λάντζα ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β'' Ν. Λαυρίου 893 και το Ρ/Κ ''MILOS PILOT'' Ν.Π. 7831, όπου εντόπισαν, αποκόλλησαν και ρυμούλκησαν με ασφάλεια το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος σε πλωτή εξέδρα του λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''TAMORA'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκαραμαγκά, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε χερσαίο χώρο του οικείου Ναυπηγείου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και πυροσβεστικό όχημα πυρασφάλειας του Ναυπηγείου, όπου η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκαραμαγκά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον όρμο Πεύκου ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΟΛΓΟΥΕΪΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ'' Ν.Π. 7126, 71χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες