Απαγόρευση απόπλου ΤΧ-ΑΨ σκάφους στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά - Σύλληψη ημεδαπών στην Κάλυμνο – Σύλληψη ημεδαπού στο Ρέθυμνο – Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Σύλληψη αλλοδαπού για κατασκοπεία στη Μυτιλήνη
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ-Α/Ψ “EGE CAPTAIN” σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-βορειοανατολικά Θέρμης ν. Λέσβου.

Το εν λόγω σκάφος είχε αποπλεύσει από Αιβαλί Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα Μυτιλήνης, με τρεις (03) επιβαίνοντες. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το “EGE CAPTAIN” ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ “ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Μ.1254 καθώς και του σκάφος “ΜΑΡΙΑ” Ν.Μ. 953 στον λιμένα Μυτιλήνης όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII” Ν.Π. 11483 ότι το εν λόγω σκάφος παρουσίασε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς λιμένα Αίγινας.

Το Ε/Γ-Υ/Γ επέστρεψε στον Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια δεκαεννέα (19) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου ημεδαπού και μιας 55χρονης ημεδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, για παράβαση του άρθ. 323Α Π.Κ. παρ.7.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ποθιάς ν. Καλύμνου, να εξωθούν σε επαιτεία δύο ανήλικα τέκνα, με σκοπό την εκμετάλλευση των εσόδων τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Στη σύλληψη ενός 61χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ρεθύμνου, για παράβαση των άρθρων 169 και 361 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, αφού αντιλήφθηκε ότι είχε βεβαιωθεί παράβαση για παράνομη στάθμευση (Ρ-40) στο Ε.Ι.Χ. όχημά του, προέβη σε λεκτική εξύβριση των ανωτέρω στελεχών, ενώ σε υπόδειξη να ακινητοποιήσει το όχημά του, επιχείρησε να διαφύγει.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν , οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Ν. 57,

-75χρονος, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-61χρονος, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-58χρονος, από τον λιμένα ν. Οθωνών στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

Δύο (02) θαλάσσιες χελώνες, εντοπίστηκαν νεκρές, στην περιοχή Ψιλή Άμμο Σαλαμίνας .

Από το Γ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.

Σχετικές εικόνες