Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου ΕΓ-ΚΑΤ πλοίου στην Σίφνο – Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή στη Σαλαμίνα – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών

ΚΤΙΡΙΟ ΥΝΑΝΠ
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ “CHAMPION JET 2” σημαίας Κύπρου, ότι κατά την εκτέλεση δρομολογίου, από τον λιμένα ν. Σερίφου για λιμένα ν. Σίφνου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Σίφνου, αποβιβάζοντας 92 επιβάτες, 07 Ι/Χ οχήματα και 01 Δ/Κ όχημα.

Από την Λιμενική Αρχή Σίφνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “CHAMPION JET 2”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, με τρεις (03) κύριες μηχανές.

*****

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, 19χρονη ημεδαπή από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, για παράβαση του άρθρου 380 Π.Κ. «Ληστεία» και άρθρου 45 Π.Κ. «Συναυτουργία».

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω, σε συνεργασία με άντρα νεαρής ηλικίας, αφαίρεσαν, με τη χρήση βίας, το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων τριάντα (830) ευρώ και κλειδιά οικίας από ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 86 και 87 ετών, σε δημόσιο πάρκινγκ επί της λεωφόρου Σαλαμίνας στο λιμένα Βουρκαρίου Σαλαμίνας, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, προσήχθη και συνελήφθη η 19χρονη, ενώ αναζητείται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 18χρονος ημεδαπός.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για προσάραξη του Θ/Γ “ACHILLES”, σημαίας CAYMAN ISLANDS, σε αβαθή λασπώδη βυθό στη θαλάσσια περιοχή Νέας Λαμψάκου νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν με περιπολικό όχημα στο εν λόγω σημείο, όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος με τους 23 επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-14χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-85χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες