Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

IMG-7834c5bda4fcd2061174ad988b932d17-V (1)
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638, ότι κατά την διαδικασία πρόσδεσης στην προβλήτα Φολεγάνδρου, διαπιστώθηκε εμπλοκή του δεξιού κάβου με τη δεξιά προπέλα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Θήρας προς τους λιμένες Ίου-Σικίνου-Φολεγάνδρου-Κιμώλου-Μήλου-Σίφνου-Σερίφου-Κύθνου-Πειραιά, με 178 επιβάτες, 32 .Ι.Χ.Ε, 20 Φ/Γ και 1 Δ/Κ.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επαγγελματίας δύτης απεγκλώβισε τον κάβο από τον δεξιό άξονα.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση κατά τον κατάπλου επαγγελματικού Α/Κ σκάφους παράκτιας αλιείας ελληνικής σημαίας, σε αλιευτικό καταφύγιο στον κόλπο Καλλονής.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση που αφορά την αλιεία οστράκων, του είδους κυδώνια (venus verrucosa), μικρότερα των τεσσάρων (04) εκατοστών, κατά παράβαση του αρ. 2 παρ. 2 (θ) ΠΔ 86/1998 όπως ισχύει, ενώ ποσότητα πενήντα δύο κιλών (52 kg) ελλιπομεγεθών οστράκων από τη συνολική ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-11χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ'' Ν.Π. 11070 και

-86χρονης, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες