Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στον Πειραιά –Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Θήρα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής χελώνας

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045, για περιστατικό θραύσης συρματόσχοινου κατά τη διαδικασία άρσης αριστερού καταπέλτη οχημάτων και διαδικασιών ελέγχου, πριν τον απόπλου του για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ”, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του, προς συνέχιση εκτέλεσης του εγκεκριμένου δρομολογίου του με 74 επιβάτες, 16 Ε.Ι.Χ., 06 Φ/Γ, 1 Λ/Φ και 02 δίκυκλα, προς τους λιμένες Κυθήρων και Κισσάμου.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηράκλειο προς ν. Θήρα, παρουσιάστηκε βλάβη του στροβιλοφυσητήρα της αριστερής κύριας μηχανής.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο, κατέπλευσε σε λιμένα “AΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 602 επιβάτες , 06 Ι.Χ. και 03 Δ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού περί αποκατάστασης βλάβης/ζημίας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επιτράπηκε η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς τους λιμένες ν. Ίου, ν. Ναξου και ν. Πάρου.

*****

Για οδήγηση στερούμενη άδεια ικανότητας, συνελήφθη μια 18χρονη ημεδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, από στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Πειραιά 8745 και

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158


*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Σ.Ε.Φ. Πειραιώς. Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες