Απεγκλωβισμός ημεδαπού από δυσπρόσιτη περιοχή στο Ηράκλειο Κρήτης - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλλονιά - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάτρα

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για περιστατικό εγκλωβισμού 78χρονου ημεδαπού σε βραχώδες σημείο, στην θαλάσσια περιοχή Καράβολας Ηρακλείου.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, ενώ ο 78χρονος απεγκλωβίστηκε από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περισυνελέγη από το Α/Κ "ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" Λ.Η. 388. Στη συνέχεια, ο άνδρας μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ", όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, πρωινές ώρες σήμερα, για την προσάραξη Ι/Φ σκάφους σε δυσπρόσιτη περιοχή, πλησίον λιμένα «ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ» Κεφαλληνίας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος, έχει προσαράξει σε αμμώδη περιοχή, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε ρύπανση και ύπαρξη επιβαινόντων επί του σκάφους.

Το ιστιοφόρο προσπάθησε να το προσεγγίσει ιδιωτικό σκάφος με αρνητικά αποτελέσματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί εκ νέου προσπάθειες προσέγγισης του.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του νότιου λιμένα Πατρών, όταν ελκυστήρας με οδηγό έναν 37χρονο συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 37χρονος.

Ο οδηγός του δίκυκλου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων .

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.