Αποβίβαση αλλοδαπού μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στην Ελευσίνα – Βύθιση Φορτηγίδας στον Πλαταμώνα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 31χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος Δ/Ξ πλοίου (Ανθυποπλοίαρχος), το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. ανατολικά ν. Τήνου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, λόγω τραυματισμού του στον δεξιό του οφθαλμό.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, παρέλαβε τον 31χρονο, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από τον κυβερνήτη του Ρ/Κ «ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10428, ότι κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης των Ρ/Κ «ΣΟΥΣΑΚΙ ΙΙ» Ν.Π. 2633 και Φ/δας «ΕΡΜΗΣ» Ν.Π. 7279, η ανωτέρω Φ/δα αρχικά ανετράπη και στη συνέχεια βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 14 ν.μ. περίπου από τον Πλαταμώνα.

Στη συνέχεια, κατά την ρυμούλκηση του Ρ/Κ «ΣΟΥΣΑΚΙ ΙΙ» Ν.Π. 2633 από το Ρ/Κ «ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ», βυθίστηκε και το Ρ/Κ «ΣΟΥΣΑΚΙ ΙΙ» κατά την ρυμούλκησή του προς τον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το «ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ» είχε αποπλεύσει μεσημβρινές ώρες χθες από Ναυπηγείο της Θεσσαλονίκης ρυμουλκώντας τα ανωτέρω, αρχικά με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, ενώ μετά την βύθιση της Φ/δας «ΕΡΜΗΣ» με προορισμό τον λιμένα Θεσσαλονίκης. Στα δύο ρυμουλκούμενα σκάφη δεν επέβαιναν άτομα, ήταν κενά φορτίου και από την βύθισή τους δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78xρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-57χρονου, 53χρονης και 24χρονης από τον λιμένα ν. Μήλου, προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..