Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στα Σύβοτα – Αεροδιακομιδή ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στη Σαλαμίνα – Διακομιδές ασθενών

ΛΣ-601
Share:    

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Συβότων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι επιβάτης Ι/Φ σκάφους που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σαρακίνικο, ένιωσε αδιαθεσία και έχρηζε μεταφορά σε υγειονομική μονάδα.

Άμεσα απέπλευσε από τον λιμένα Συβότων περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παρέλαβε τον ασθενή από το Ι/Φ σκάφος, μεταφέροντας τον στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με προορισμό το Κέντρο Υγείας -ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 65χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 45 ν.μ. νότια ν.Καρπάθου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε την 65χρονη και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου εισήχθη για νοσηλεία.

*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για τροχαίο ατύχημα στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ΙΧΕ όχημα με 67χρονο ημεδαπό οδηγό και 65χρονη ημεδαπή συνοδηγό, συγκρούστηκε με διερχόμενο Δ/Κ όχημα με 27χρονο αλλοδαπό οδηγό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 27χρονου και της 65χρονης, όπου αμφότεροι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο.

Από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διενεργήθηκε έλεγχος μέθης στους ανωτέρω οδηγούς, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 67χρονος οδηγός του ΙΧΕ οχήματος.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: -78χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ» Ν. Π. 12287 και

-23χρονης από τον λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες