Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα – Παροχή συνδρομής σε μηχανοκίνητο σκάφος στην Κέρκυρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω – Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ότι 55χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Κ/Ζ πλοίου “ODYSSEY OF THE SEAS” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας.

Με τη συνδρομή του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους “ΝΕΦΕΛΗ” Ν.Θ. 43, ο ανωτέρω ασθενής μεταφέρθηκε στον λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΣ» ν. Θήρας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γ.Ν. Θήρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης - Ελληνικής Ακτοφυλακής, , για σκάφος ονόματι Μ/V “BLACK” σημαίας Γερμανίας, σε δυσχερή θέση λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π. 4447, προς παροχή συνδρομής. Το “BLACK” εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νησίδας “ΒΙΔΟΣ” ν. Κέρκυρας, χωρίς την ύπαρξη πυρκαγιάς/καπνού. Κατά δήλωση του Κυβερνήτη η μικρής έκτασης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου, καταπολεμήθηκε με ιδία μέσα, ενώ το “BLACK” κινήθηκε αυτοδύναμα και κατέπλευσε με ασφάλεια στην μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους καθώς και του Ρ/Κ.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε ξένη περιουσία, παρά μόνο υλικές ζημιές επί του σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “SOUTHERN COMFORT” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω απώλειας πηδαλίου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ατόκου ν. Ιθάκης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν.Λ. 193, προς παροχή συνδρομής. Το “SOUTHERN COMFORT” ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Βαθέως Ιθάκης, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από τον λιμένα Πειραιά, στον επιβατικό λιμένα Κω, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε δελτίο αιτούντος ασύλου έτερου προσώπου και αμφιβόλου γνησιότητας.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα ν. Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-31χρονης, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ - Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α΄ και

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες