Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών – Αδυναμία προσέγγισης – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για ασθένεια 55χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) του Φ/Γ πλοίου ''SIDER KING'', σημαίας Πορτογαλίας.

Στην περιοχή έσπευσε το ΕΓ-Λάντζα ''ΜΑΧΗ'' Ν.Ν. 11, όπου παρέλαβε τον 55χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Νεάπολης Βοιών. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, από τον Πλοίαρχο του ΕΓ-ΟΓ πλοίου ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα Αλοννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κι ότι το πλοίο θα παραμείνει στον λιμένα Σκοπέλου έως την ώρα απόπλου του. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο Βόλος - Σκιάθος – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκόπελος – Αλόννησος – Σκόπελος – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκιάθος – Βόλος.

Επί του πλοίου επέβαιναν 5 επιβάτες και 1 ΙΧ με προορισμό την Αλόννησο, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου με προορισμό λιμένα εξωτερικού, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε έτερο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αρκιών προς τον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το ΕΓ-ΤΡ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56, 51χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, απογευματινές ώρες σήμερα, στην περιοχή δυο πέτρες Εφταλούς ν. Λέσβου.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.