Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίου στην Κύθνο -Τροχαίο ατύχημα με πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Μυτιλήνη – Θάνατος ημεδαπού στην Αίγινα -Διακομιδή ασθενών - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ TAX ''CALDERA VISTA'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου στον λιμένα Κύθνου, διαπιστώθηκε η απώλειά της άγκυρας εντός της θαλάσσιας περιοχής του λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Λαυρίου προς λιμένες Κέας, Κύθνου, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Τήνου, Σύρου , με 55 επιβάτες, και λόγω της αδυναμίας πρόσδεσης στον λιμένα Κύθνου, το ''CALDERA VISTA'' επέστρεψε στον λιμένα Λαυρίου με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο 8ο χιλιόμετρο της 73ης Εθνικής Οδού Μυτιλήνης -Κρατηγού, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 32χρονο, στην προσπάθεια του να αποφύγει προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 62χρονος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κατέληξε στη θάλασσα.

Ο 32χρονος εξήλθε με ίδιες δυνάμεις και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο .

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία «ΒΡΟΧΕΙΑ» ν. Αίγινας, 83χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αίγινας , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, από τον λιμένα ν. Πάτμου προς τον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56, μία 92χρονη και ένας 83χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Κιάτου

Από από τη Λιμενική Αρχή Κιάτου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Σχετικές εικόνες