Διακοπή διέλευσης Διώρυγας Κορίνθου - Έρευνες προς εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου αλλοδαπού στην Ιεράπετρα - Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Στενό Καφηρέα - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Διακομιδή ασθενούς

ΜΥΤΙΛΗΝΗ.jpg
Share:    

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται η αναστολή διελεύσεων των πλοίων από τη Διώρυγα Κορίνθου, από σήμερα και έως τις αρχές του καλοκαιριού του έτους 2023, λόγω προγραμματισμένων εργασιών.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για την εξαφάνιση 73χρονου αλλοδαπού, στην περιοχή Αγίου Ανδρέα Ιεράπετρας, ο οποίος είχε μετέβη για κολύμβηση, μεσημβρινές ώρες χθες και έκτοτε αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω περιοχή, με τη συμμετοχή ιδιωτικών σκαφών, δύο (02) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και στελεχών του Α.Τ. Ιεράπετρας από ξηράς, καθώς και εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας και των Εθελοντών Διασωστών Ιεράπετρας (Ε.Δ.Κ.), με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Ενημερώθηκαν, την 2.10.22, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Άνδρου και Καρύστου για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ πλοίου ''SPANACO SIMPLICITY'' σημαίας Antigua Barbuda, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Στενού Καφηρέα, με 07 άτομα μέλη πληρώματος.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ '''APOLLON'' Ελληνικής σημαίας, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο στον λιμένα ''ΤΣΙΓΚΕΛΙ'' Αλμυρού Βόλου, όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια, απογευματινές ώρες χθες.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SPANACO SIMPLICITY'' και στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, έγινε άρση της απαγόρευσης.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 43χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού ''Π. Κουντουριώτη'', εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 47χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες