Διάσωση αλλοδαπής στη Μύκονο – Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Κ/Ζ πλοίο στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από ιδιώτη, για γυναίκα σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή Μικρή Βενετία ν. Μυκόνου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς .

Η γυναίκα, αλλοδαπή ηλικίας 26 ετών, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καλά στην υγεία της και αφού μεταφέρθηκε στην ακτή, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Κ/Ζ ''AEGEAN ODYSSEY'', σημαίας Παναμά ότι μετά την ασφαλή πρόσδεσή του σε προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Κ/Ζ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρηση κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-53χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-84χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25,

-78χρονης, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-75χρονης, από το λιμένα ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.

Σχετικές εικόνες