Εισροή υδάτων και βύθιση Ι/Φ σκάφους και διάσωση του επιβαίνοντά του στην Κεφαλονιά – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στη Σύρου - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Share:    


Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για εισροή υδάτων στο ιστιοφόρο σκάφος ''PANACEA OF SOUTHAMPTON'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή 23 ν.μ. δυτικά της ν. Κεφαλληνίας. Στην περιοχή μετέβησαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο επιβαίνων του σκάφους αρχικά επιβιβάστηκε σε σωστική σχεδία και στη συνέχεια εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο και μετεπιβιβάστηκε σε αυτό, καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε από το παραπλέον πλοίο και με συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Κεφαλονιά όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος βυθίστηκε ολοσχερώς.

*****

Παρέκκλιση δρομολογίου πραγματοποίησε πρωινές ώρες σήμερα το Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR PATMOS'' Ν.Π. 12119, προκειμένου να αποβιβάσει εκτάκτως 23χρονο ασθενή επιβάτη του πλοίου. Το πλοίο πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένες Καστελορίζου, Ρόδου, Σύμης, Τηλου, Νισύρου, Κω, Καλύμνου και Αστυπάλαιας με τελικό λιμένα τον Πειραιά. Ο ασθενής παρελήφθη από το πλοίο με ασφάλεια και διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.
*****

Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

88χρονης, από τον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου , με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158,

54χρονης και 82χρονου από λιμένα ν. Πάρου προς το λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

67χρονου από το λιμένα Ίου προς το λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΕΦΕΛΗ'' Ν.Θήρας 43,

59χρονου από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.,

69χρονης και 49χρονου από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου με Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64.,

86χρονης από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.