Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στην Ελαφόνησο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κάλυμνο – Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της 03/02/22, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''ΛΟΥΙΖΑ'', το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεγάλης παραλίας Σίμου ν. Ελαφόνησου, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, απέπλευσαν για το σημείο ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και μια Ε/Γ – Λάντζα “ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από Ε/Γ – Λάντζα, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Ως εκ τούτου, το ''ΛΟΥΙΖΑ'' απέπλευσε με ιδία μέσα προς τον λιμένα Νεάπολης Βοιών συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ε/Γ – Λάντζα, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΛΟΥΪΖΑ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος οργανισμό, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 22,26 και 19 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ -Κ/Μ πλοίου προερχόμενο από λιμένα Λέρου, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος και ο 19χρονος κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας άδειες διαμονής.

Τα ανωτέρω έγγραφα τους τα προμήθευσε ο 22χρονος, ο οποίος τους διευκόλυνε να διαφύγουν από το Κ.Υ.Τ. Λέρου για την Αθήνα .

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 61χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ-ΜΗΔΑΣ", εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κω, στην παραθαλάσσια περιοχή "ΤΙΓΚΑΚΙ" ν. Κω.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.