Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Φισκάρδο - Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη - Πτώση οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στη θάλασσα στη Νάξο

Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Λευκάδας, ότι το Ι/Φ σκάφος ''MORPHEUS&DUSLER'' σημαίας Delaware, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή δύο (02) ν.μ. Βόρεια Φισκάρδου ν. Κεφαλληνίας, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, απέπλευσαν για το σημείο δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Ι/Φ σκάφους ''ΒΛΑΣΗΣ'' Ν.Λ. 323, του Α/Κ σκάφους ''ΜΑΡΙΑΝΝΑ'' Σ.Φ. 44 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Φισκάρδου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MORPHEUS&DUSLER'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από την Άμεση Δράση για τον εντοπισμό ανθρώπινης σορού εντός θαλάσσης, στη θαλάσσια περιοχή Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν τον 79χρονο άνδρα και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νάξου, η πτώση Ε.Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα χωρίς επιβαίνοντες, στη βόρεια πλευρά του λιμένα ν. Νάξου.

Το εν λόγω Ε.Ι.Χ. ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα, παρουσία του ιδιοκτήτη του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.