Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ερασιτεχνικό σκάφος και βύθισή του στο Μαρμάρι- Παροχή συνδρομής σε άτομο σε κίνδυνο στην Αμφιλοχία – Διακομιδή ασθενούς

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου για έκρηξη και εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Μαρμαρίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι στο σκάφος επέβαινε ο 81χρονος ιδιοκτήτης του, ο οποίος περισυνελέγη από το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής “ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ” Σ.Κ. 131.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, όπου νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου, ενώ το Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος βυθίστηκε εντός του λιμένα, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας, από τον ναυαγοσώστη της παραλίας Μενιδίου για αγνοούμενο 45χρονο με ειδικές ανάγκες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο ανωτέρω εντοπίστηκε σε κίνδυνο κοντά στον Εμπορικό λιμένα Μενιδίου.

Άμεσα απέπλευσε το Α/Κ σκάφος «ΦΩΤΗΣ» Λ.Π. 978-Α στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο ναυαγοσώστης και στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κολύμπησαν προς τον 45χρονο, με την συνδρομή των οποίων μεταφέρθηκε στην ακτή καλά στην υγεία του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Νάξου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.N. 67, 21χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες