Ενημερωτικές επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές για την αποτροπή και τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου Covid – 19

Share:    

Kατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θοδωρή Κλιάρη και στο πλαίσιο της ενημέρωσης του προσωπικού για την πορεία των εμβολιασμών Covid-19 αλλά και των επιπτώσεων της νόσου γενικότερα, με μέριμνα της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιούνται ήδη ενημερωτικές επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 06/09/2021 και την Τρίτη 07/09/2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Κωνσταντέλλου Γεώργιου στις Λιμενικές Αρχές Κω και Μυτιλήνης. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων με τα στελέχη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ. ετέθησαν όλα τα σχετικά ζητήματα, τόσο τα αυστηρώς ιατρικά επιστημονικά, όσο και τα διοικητικά, που αφορούν στις επιπτώσεις του Covid – 19 ως προς την ασφάλεια αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, στο πλαίσιο των ανωτέρω επισκέψεων, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκε εθιμοτυπικά και τις Στρατιωτικές Διοικήσεις των νήσων Κω και Μυτιλήνης, προκειμένου να συζητηθούν οι συνέργειες με τα Υγειονομικά τους κλιμάκια σε όλο το εύρος τους.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η επαρκής ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. για την αποτροπή και τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου Covid – 19, οι εν λόγω επισκέψεις θα συνεχιστούν με επικείμενους σταθμούς τις Λιμενικές Αρχές Ρόδου, Σάμου και Κεφαλληνίας.