Εντοπισμός 14 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο – Εντοπισμός 17 ατόμων στη Ρόδο

ΠΛΣ
Share:    

Πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να κινείται με κατεύθυνση προς τις ακτές ν. Ρόδου και να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων στην περιοχή «ΓΚΙΝΑ» ν. Ρόδου.

Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους. Ο 39χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος, προβάλλοντας αντίσταση, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και τη σύλληψη του.

Από ξηράς εντοπίστηκαν από στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην περιοχή «ΓΚΙΝΑ», δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (8 άνδρες, 5 γυναίκες, 1 κορίτσι), όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.

*****

Πρωινές ώρες χθες, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στην περιοχή «ΠΕΥΚΟΥΣ» ν. Ρόδο.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν συνολικά δεκαεπτά αλλοδαπούς (17 άντρες) και τους μετέφεραν με ασφάλεια στον λιμένα Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το ανωτέρω σκάφος κατασχέθηκε.

Σχετικές εικόνες