Εντοπισμός 14 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στη Ρόδο - Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ρόδο - Διακομιδή ασθενούς

ΡΟΔΟΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για αποβίβαση αλλοδαπών στην παραλία “ΑΝΤΟΝΥ ΚΟΥΙΝ” της Ρόδου.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής και στελέχη ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς. Το ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε και ακινητοποίησε ένα ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς τις τουρκικές ακτές, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 24 και 34 ετών κατά δήλωσή τους, οι οποίοι δεν έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι προαναφερθέντες μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, όπου συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Υποχρεώσεις μεταφορέων-Κυρώσεις”. Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεκατέσσερις αλλοδαποί (5 άνδρες, 4 γυναίκες και 5 ανήλικοι).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου από ιδιώτη αλιέα, για την ύπαρξη σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στη θαλάσσια περιοχή Πεύκων της Ρόδου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τη σορό, πιθανόν άνδρα, με ύψος περίπου 1.70μ.-1.80μ. που έφερε υπολείμματα μπλούζας σκούρου χρώματος και γκρί εσώρουχο. Η σορός ανασύρθηκε από το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείο της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε τις απογευματινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Αγίας Ρούμελης Σφακίων στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, με το σκάφος “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” Ν.Χ. 627, 70χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες