Εντοπισμός 29 ατόμων και σύλληψη των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στη Χίο - Θάνατος επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στο Κατάκολο – Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, να προσεγγίζει τη παραλία Αμάδων βόρεια ν. Χίου.

Στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε άτομα να έχουν ήδη αποβιβαστεί στη στεριά και το ανωτέρω ταχύπλοο να έχει διαφύγει προς έναντι τουρκικές ακτές. Στη συνέχεια, το ίδιο ταχύπλοο αποβίβασε εκ νέου άτομα στην ίδια θαλάσσια περιοχή ενώ ο χειριστής του, μετά το πέρας της αποβίβασης, κινήθηκε με πορεία προς τις τουρκικές ακτές με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους προέβη σε καταδίωξη και με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων καθώς και με κατάλληλων ελιγμών, επετεύχθη η ακινητοποίηση του.

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια χερσαίας περιπολίας, εντοπίστηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής δεκαεπτά (17) αλλοδαποί στην περιοχή “Γιόσωνα” και δώδεκα (12) στη περιοχή “Αμάδες”. Συνολικά εντοπίστηκαν είκοσι εννέα (29) άτομα (20 άντρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης “ΒΙΑΛ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθησαν ένας 21χρονος και ένας 29χρονος, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι δύο χειριστές του σκάφους, για παράβαση του Ν. 3386/05 (Παράνομη Είσοδος στον ελλαδικό χώρο) και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διακίνηση μεταναστών στον ελλαδικό χώρο), ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, για τον θάνατο 75χρονου αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες, κατά τη διάρκεια πλου.

Στον ανωτέρω έγιναν προσπάθειες ανάνηψης με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια, ιατρός του Κ/Ζ πλοίου, διαπίστωσε τον θάνατό του.

Από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.N. 25, 30χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες