Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Τραυματισμός καβοδέτη στα Χανιά – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να αποβιβάζονται στην παραλία ¨ΠΛΑΚΑ¨ στον Άγιο Αντώνιο της Τήλου. Αμέσως στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τριάντα (30) αλλοδαπούς (22 άνδρες, 5 γυναίκες και 3 ανήλικα) και τους μετέφεραν στο Λιμενικό Σταθμό της Τήλου.

Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ¨ Ν.Π. 8129, για βλάβη στην αριστερή προπέλα του πλοίου, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τη Λιμενική Αρχή του Αργοσαρωνικού, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή των Χανίων ενημερώθηκε για τραυματισμό 57χρονου ημεδαπού καβοδέτη, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα της Σούδας. Συγκεκριμένα ο ανωτέρω παρασύρθηκε από την ένταση του ανέμου, με αποτέλεσμα την πτώση του στην προβλήτα και τον τραυματισμό του. Ο 57χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 26χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες