Εντοπισμός και ανάσυρση σορού άνδρα στην Αίγινα – Θάνατος άνδρα στο Παλαιό Φάληρο – Αποβίβαση μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα – Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στο Λαύριο – Διακομιδή ασθενούς

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για ύπαρξη ερυθρής σημαδούρας χωρίς κινητικότητα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικών ακτών ν. Αίγινας.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντα επαγγελματία δύτη, καθώς και το Α/Κ σκάφος “ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ” Σ.Α. 64. Ο ανωτέρω δύτης εντόπισε και ανέσυρε από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, έναν 18χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Αίγινας, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Μπάτη Παλαιού Φαλήρου Αττικής, 84χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω αρχικά, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ “NORWEGIAN ESCAPE” σημαίας Μπαχάμες, οτι 47χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΥΠΑΠΑΝΤΗ” Ν.Θ. 48 και μεταφέρθηκε στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, για την παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης, ενώ ακολούθως το Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε με προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από ιδιώτη, για ανεύρεση πιθανόν πυρομαχικού, διαστάσεων περίπου 0,40Μ, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΠΕΡΔΙΚΑ” Λαυρεωτικής, σε βραχώδες σημείο πλησίον της ακτής.

Στη συνέχεια το εν λόγω σημείο οριοθετήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες σήμερα, από τον όρμο "ΠΕΥΚΟ" ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ραφήνας 73, 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες