Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την παροχή συνδρομής σε μία λέμβο σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Εντοπίστηκαν σαράντα δύο (42) αλλοδαποί (41 άντρες και 1 γυναίκα) οι οποίοι περισυλλέχθηκαν από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή της Ε/Γ-λάντζας «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 2097 στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Στη συνέχεια, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
Επιπλέον:
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την παροχή συνδρομής σε μία λέμβο σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. νότια του «ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΥ» Δήμου Μίνωα Πεδιάδας. Εντοπίστηκαν εβδομήντα (70) αλλοδαποί (όλοι άντρες) οι οποίοι περισυλλέχθηκαν από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Στη συνέχεια, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνοδεία στελεχών του Α.Τ. Φαιστού. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία «ΜΟΝΗ ΚΑΨΑ» Ιεράπετρας. Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν 38 αλλοδαπούς (37 άνδρες και 1 ανήλικος) οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φύλαξης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον κόμβο εισόδου του λιμένα Κέρκυρας, όταν ένα λεωφορείο με οδηγό μία 39χρονη αλλοδαπή (υπήκοο Σλοβενίας), συγκρούστηκε με δίκυκλο (Δ/Κ) όχημα με οδηγό έναν 25χρονο ημεδαπό. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 25χρονου οδηγού, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για ιατρική περίθαλψη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 39χρονη οδηγός για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ. «Σωματική βλάβη από αμέλεια».
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την παροχή συνδρομής σε αλλοδαπό, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε δύσβατο σημείο της στεριάς και χρήζει απεγκλωβισμό δια θαλάσσης. Στην περιοχή έσπευσαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), καθώς και το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) «ΠΡΕΣΤΙΖ» Ν.Π. 10996, αλλά λόγω του βραχώδους σημείου δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον αλλοδαπό. Στη συνέχεια, στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκε στη βοηθητική λέμβο του σκάφους «PRINCESS» Ν. Θήρας 44 και προσέγγισε την ακτή, εντοπίζοντας τον 34χρονο αλλοδαπό (υπήκοο Γαλλίας) λουόμενο, καλά στην υγεία του. Ο αλλοδαπός, αφού κολύμπησε λίγα μέτρα, επιβιβάστηκε αρχικά στη λέμβο και ακολούθως μετεπιβιβάστηκε στο ΠΛΣ, το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αθηνίου. Από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για προληπτικούς λόγους.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Κυθήρων για την προσάραξη σε αβαθή μίας εκμισθούμενης λέμβου με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Καπέλο Κυθήρων. Οι επιβαίνοντες εξήλθαν στη στεριά καλά στην υγεία τους, με τη συνδρομή του εκμισθωτή, ο οποίος μετέβη στο σημείο με έτερο σκάφος. Η εκμισθούμενη λέμβος βυθίστηκε, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.