Εντοπισμός και διάσωση 17 ατόμων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας και σύλληψη του διακινητή - Απεγκλωβισμός ατόμων από δύσβατη περιοχή στη Λέσβο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Κρήτης. Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ένα σκάφος με δεκαεπτά (17) άτομα (όλοι άνδρες). Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «Τηγάνι» Παλαιόχωρας και από εκεί σε προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι της Σούδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 29χρονος εξ’αυτών ως διακινητής, για παράβαση του Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5083/23 «Παράνομη διακίνηση» και του αρθ. 306 του Π.Κ. «Έκθεση», ενώ το σκάφος μεταφοράς κατασχέθηκε.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης για την αποβίβαση αλλοδαπών στην ακτή στη θαλάσσια περιοχή της Ερεσσού στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν δέκα (10) αλλοδαπούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι σε δύσβατη περιοχή επί της ακτής βρίσκονται εγκλωβισμένα ακόμα δεκαπέντε (15) άτομα. Αμέσως απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό ερασιτεχνικό σκάφος, τα οποία εντόπισαν και απεγκλώβισαν τους δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, καθώς και ένα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ και ένα στέλεχος της δύναμης FRONTEX, οι οποίοι νωρίτερα είχαν μεταβεί στο σημείο για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των προαναφερθέντων. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί σε Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ ¨Μαυροβούνι¨.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-50χρονου, από το λιμάνι των Φούρνων Ικαρίας στο λιμάνι του Καρλοβασίου Σάμου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ” Ν.Σ. 478,

-82χρονου, από το λιμάνι της Τήλου στο λιμάνι της Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες