Εντοπισμός και διάσωση 26 αλλοδαπών νότια της Γαύδου - Παροχή συνδρομής σε λέμβο στην Επίδαυρο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Σαρωνικό - Θάνατος λουόμενου στην Πρεβέζα - Συλλήψεις 5 ημεδαπών για παράβαση του νόμου "Περί εξαρτησιογόνων ουσιών" στο Μ

ΠΟΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την παροχή συνδρομής σε λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. νότια της Γαύδου. Στο σημείο μετέβη το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο «ZIM PACIFIC» σημαίας Λιβερίας, το οποίο εντόπισε και περισυνέλλεξε είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς (άντρες) και τους μετέφερε έξω από το λιμάνι της Παλαιόχωρας. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «ΤΗΓΑΝΙ» της Παλαιόχωρας. Ακολούθως, οδηγήθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του λιμένα, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν σε προσωρινό χώρο φύλαξης στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιάς Επιδαύρου για λέμβο με τρεις επιβαίνοντες, η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νότιας άκρας "ΤΡΑΧΗΛΙ". Για το σημείο απέπλευσε το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας "ΛΙΜΙ" Ν. Ισθμίων 11 και ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), με τη συνδρομή των οποίων η λέμβος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα της Νέας Επιδαύρου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Σαρωνικού για μηχανική βλάβη ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, στο οποίο επέβαιναν 3μελες πλήρωμα και 8 επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Φλεβών. Στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και έτερο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Γ-Τ/Ρ αγκυροβόλησε στη 2η μαρίνα Γλυφάδας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες. Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης βλάβης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας για την ανάσυρση ενός 62χρονου ημεδαπού λουόμενου χωρίς τις αισθήσεις του, από την πλαζ της Κυανής ακτής Πρέβεζας. Στον 62χρονο παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

*****

Στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου προέβησαν στη σύλληψη πέντε (5) ημεδαπών για παράβαση του Ν. 4139/2013 "Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις" όπως ισχύει.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στους ανωτέρω, τις πρωινές ώρες της 08-08-2026 στον λιμένα Κυμασίου, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κάτωθι:

-τρεις συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα κοκαϊνης, συνολικού μικτού βάρους 4,2 γραμμαρίων,

-τρεις νάιλον συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 13 γραμμαρίων,

-2 αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό, συνολικού μικτού βάρους 1,1 γραμμαρίων και

-1 πλαστικός θρυμματιστής με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση διενεργείται από τoν Λιμενικό Σταθμό Μαντουδίου.

Σχετικές εικόνες