Εντοπισμός και διάσωση 28 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο - Εντοπισμός 04 αλλοδαπών και σύλληψη των 02 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων

ΡΟΔΟΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Καρνάγιου στη Ρόδο ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (18 άνδρες, 07 γυναίκες και 04 ανήλικοι), τους οποίους περισυνέλλεξε και τους μετέφερε στο λιμάνι της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ως διακινητής ένας 37χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με κατεύθυνση τη Ρόδο και να αποβιβάζει άτομα στην παραλία Κιοτάρι της Ρόδου. Ακολούθησε καταδίωξη από την πνευστή περιπολική λέμβο του ΠΑΘ, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών χειριστών του, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί (όλοι άνδρες) και μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 35 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και λαθρεμπορία στην Ηγουμενίτσα την 09/06/24, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί της κατασχεθείσας ποσότητας χρυσών κοσμημάτων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των πενήντα οκτώ χιλιάδων και εξακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ και εξήντα λεπτών (58.698,60€).

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη οκτώ (08) αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Κολώνας Ρόδου διαπιστώθηκε ότι οι οκτώ αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 “Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια”. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ ¨ΜΑΤΘΙΛΔΗ¨ Ν.Σ. 45,

-88χρονου, από το λιμάνι του Πισαετού Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-46χρονου, από το λιμάνι της Χάλκης στο λιμάνι της Καμείρου Σκάλας Ρόδου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΦΑΙΔΩΝ ΙΙ¨ Ν.Ρ. 373,

-40χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-39χρονου, από το λιμάνι της Δονούσας στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67,

-40χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ¨ Ν.Σ. 46,

-62χρονου, από το λιμάνι της Άνδρου στο λιμάνι της Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες