Εντοπισμός και διάσωση 37 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων – Εντοπισμός 20 ατόμων στη Σύμη – Θάνατος αλλοδαπού ναυτικού στην Καλαμάτα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε λέμβο από το Φ/Γ πλοίο «RHEA LEADER» σημαίας Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, το «RHEA LEADER» εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 55 ν.μ. νότια Παλαιόχωρας ξύλινη λέμβο, από την οποία περισυνέλεξε συνολικά τριάντα επτά άτομα (37 άντρες). Στη συνέχεια έπλευσε στο δυτικό αγκυροβόλιο Παλαιόχωρας, όπου οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι προαναφερθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι “Τηγάνι” Παλαιόχωρας και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ η λέμβος κατασχέθηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη παραλία Παναγιάς νήσου Νίμου Σύμης ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου προέβη στην περισυλλογή και διάσωση είκοσι ατόμων (10 άνδρες, 1 γυναίκα και 9 ανήλικους), με τη συνδρομή του σκάφους FRONTEX. Oι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σύμης. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις απογευματινές ώρες την 19-01-2024 από Μαρμαρίδα Τουρκίας, ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των χιλίων δολαρίων έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Σύμης, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας, για τον τραυματισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος κατά τη διάρκεια εργασιών στο αμπάρι Φ/Γ πλοίου σημαίας Μπαρμπάντος, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο.

Στην περιοχή μετέβη Ε/Γ-Λάντζα με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία παρέλαβε τον 31χρονο ναυτικό και τον μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας. Από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ρεθύμνου, όταν δίκυκλο όχημα κινούμενο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, παρέσυρε πεζή η οποία διέσχιζε τη διάβαση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σχετικές εικόνες