Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Μυτιλήνη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο - Επικάθιση Ι/Δ-Α/Ψ πλοίου στη Σύρο - Κράτηση Α/Κ πλοίου στην Κάλυμνο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

1
Share:    

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Φ/Γ όχημα κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΚΥΜ», εντοπίστηκε χαρτοκιβώτιο το οποίο περιείχε μια πλαστική συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη βάρους 100,75 γρ. και μια πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 117,18 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης Λιμένα Χίου όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό έναν 44χρονο και συνεπιβάτη το ανήλικο τέκνο του, συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 71χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των επιβαινόντων του δίκυκλου οχήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ''.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για περιστατικό επικάθισης σε αβαθή του Ι/Δ-Α/Ψ πλοίου ''ΑΛΑΣΚΑΝ'' Ν.Π. 6256, χωρίς επιβαίνοντες, ενώ βρισκόταν προσδεδεμένο στη ''ΜΑΡΙΝΑ'' Ερμούπολης ν. Σύρου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιδιώτης δύτης, ο οποίος επιθεώρησε τα ύφαλα του εν λόγω πλοίου, διαπιστώνοντας ρήγμα περίπου δέκα εκατοστών (10εκ.) στο πρυμναίο μέρος των ξύλινων υφάλων, εξαιτίας του οποίου προκλήθηκε η εισροή υδάτων. Με μέριμνα του ιδιοκτήτη του Ι/Δ-Α/Ψ πλοίου, πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΛΑΣΚΑΝ'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο Α/Κ πλοίο ''GIANCOMO GANCITANO PRIMO'' σημαίας Ιταλίας στον λιμένα Καλύμνου, από κλιμάκιο επιθεώρησης της οικείας Λιμενικής Αρχής, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης ελλείψεων.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 76χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΤΙΓΚΑΚΙ'' ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες