Εντοπισμός κητώδους στο Παλαιό Φάληρο – Ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Φολέγανδρο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για εντοπισμό εγκλωβισμένου κητώδους στα αβαθή στην παραλία ΄΄ΕΔΕΜ΄΄ Παλαιού Φαλήρου.

Άμεσα ενημερώθηκε το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης κητώδων και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος.

Η ανωτέρω φάλαινα του είδους ΄΄ΖΙΦΙΟΣ΄΄, έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος του και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ του διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η ανωτέρω φάλαινα οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας Α.Π.Θ., όπου και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει.

*****

Σορός γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων και σε προχωρημένη σήψη, εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΒΟΡΕΙΝΑ΄΄ βόρεια ν. Φολέγανδρου .

Η ανωτέρω ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Φολέγανδρου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 14χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.