Εντοπισμός σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στην θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής - Παροχή συνδρομής σε τραυματισμένη γυναίκα στην Μονεμβασιά - Εντοπισμός στρατιωτικού υλικού στην Κέρκυρα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα

ΛΣ-601
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ζέας, για ύπαρξη σορού στην θαλάσσια περιοχή του όρμου ''Σκαφάκι'', στην Πειραϊκή. Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε και ανέσυρε την σορό, αγνώστων λοιπών στοιχείων και σε προχωρημένη σήψη.

Η σορός μεταφέρθηκε από το περιπολικό σκάφος στην ξηρά και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ''Τζάνειο''.

Από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Μονεμβασιάς, για ύπαρξη τραυματισμένης γυναίκας σε βραχώδες μονοπάτι του βράχου της Μονεμβασιάς. Λόγω του τραυματισμού της, σε συνδυασμό με τη δυσβατότητα του σημείου, κρίθηκε επιτακτική η συνδρομή από θαλάσσης στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου προσέγγισε το σημείο δια θαλάσσης και παρέλαβε την 29χρονη γυναίκα την οποία μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μονεμβασιάς.

Στη συνέχεια η τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για εντοπισμό στρατιωτικού υλικού στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Βίδου, πλησίον παραλίας. Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το προαναφερόμενο υλικό (πιθανόν οβίδα) σε κατάσταση οξείδωσης και άμεσα προέβη σε σήμανση της περιοχής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, επιτηρείται η σημασμένη περιοχή, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την εξουδετέρωσή της.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Φανερωμένης Σαλαμίνας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες