Επικάθιση μηχανοκίνητου σκάφους στη Λευκίμμη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ουρανούπολη - Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης για επικάθιση του μηχανοκίνητου σκάφους ''ERSAN'' σημαίας DELAWARE, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης.

Το ως άνω σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΘΥΕΛΛΑ'' Ν.Π. 4422, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το μηχανοκίνητο σκάφος στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ERSAN'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ'' Ν.Θ. 213, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης των μηχανών του πλοίου στο λιμένα ''ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ'' Χαλκιδικής, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείο Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, επιθεώρησης από ΤΚΕΠ Ιερισσού και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

*****

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο M/V ''AFANASIY MATYUSHENKO'' σημαίας Ουκρανίας στο λιμένα Θεσσαλονίκης, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-73χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-50χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-50χρονου αλλοδαπού από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.