Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στη Ρόδο - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Ελευσίνα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για αγνοούμενο 20χρονο αλλοδαπό κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση οικείου του είχε νωρίτερα μεταβεί για διενέργεια κολύμβησης στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΣΑΜΠΙΚΑ'' ανατολικά ν. Ρόδου.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την περιοχή απέπλευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ικανός αριθμός ιδιωτικών σκαφών, ενώ στο σημείο μετέβη και ιδιώτης δύτης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στην παραλία "ΤΣΑΜΠΙΚΑ", όπου, σύμφωνα με δήλωση ιδιώτη, επέστρεψε με ίδιες δυνάμεις από ξηράς, έχοντας τις αισθήσεις του και χωρίς να χρήζει περαιτέρω βοήθειας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ὠρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 69χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ''MAIN SHIFF 5'' σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά ν. Ύδρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε τον 69χρονο και τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας "ΘΡΙΑΣΙΟ".

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Λαυρἰου-Κέας-Κύθνου, ότι κατά την διαδικασία αγκυροβολίας κατά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, απώλεσε την αριστερή άγκυρα.

Το πλοίο κατέπλευσε με χρήση της δεξιάς άγκυρας στον λιμένα ν. Σύρου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 45 επιβάτες, 5 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 3 δίκυκλα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΤΕΜΙΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Νυδρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ "LEIKAREN II" σημαίας Νορβηγίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 0,1 ν.μ. βόρεια ν. Μεγανησίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Α/Κ "ΣΤΑΥΡΟΣ Κ" Ν.Λ.72 και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το “LEIKAREN II”, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το "ΣΤΑΥΡΟΣ Κ" στον λιμένα "ΒΑΘΥ" Μεγανησίου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ.56, 31χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.