Έρευνες και εντοπισμός αγνοουμένων επιβατών στην Κίμωλο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στη Λευκάδα - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ στη Σκόπελο - Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Κυβερνήτη του υπό ναύλωση Ι/Φ “COSMOLEDO” σημαίας Γαλλίας, ότι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, είχαν αποπλεύσει με τη βοηθητική λέμβο και έκτοτε αγνοούνται, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΠΟΝΑΤΣΑ” ν. Κίμωλου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ” Ν.Μ 43, καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη.

Οι ανωτέρω αγνοούμενοι, προσήλθαν λίγο αργότερα από μόνοι τους στο Λιμεναρχείο Μήλου και δήλωσαν ότι έχοντας επιβιβαστεί στην βοηθητική λέμβο για πλου, χάλασε η μηχανή και έμειναν ακυβέρνητοι δίχως δυνατότητα επικοινωνίας, ενώ παρασυρόμενοι από τον καιρό, προσέγγισαν τελικώς στην παραλία “ΒΟΥΔΙΑ”. Οι εν λόγω αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν προληπτικά με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Κέντρο Υγείας Μήλου, από όπου και εξήλθαν.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος “SCIPIO” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Κάστρου ν. Λευκάδας, πλησίον βορείου δίαυλο.

Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Λ. 44, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ-Α/Ψ με τους επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον βόρειο δίαυλο ν. Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SCIPIO”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, για περιστατικό τραυματισμού 67χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος επί του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ" Ν.Β. 744, κατά την διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου του από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς βόρειες Σποράδες.

Συγκεκριμένα, η 67χρονη παραπάτησε εντός του πλοίου ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ταξί στο ιδιωτικό Πολυϊατρείο Σκοπέλου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

51χρονος, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “MEGA STAR” Ν.Θ. 147,

4,5χρονη, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

82χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” ΝΝ53,

38χρονου, από τον λιμένα ν. Άνδρου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες