Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στο Άγιο Όρος - Θάνατος γυναίκας στην Ερμιόνη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και σύλληψη Πλοιάρχου στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της 22/12/2021, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό 58χρονου αγνοούμενου ερασιτέχνη αλιέα, ο οποίος επέβαινε σε λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Αγίου Όρους. Ο 58χρονος είχε μεταβεί πρωινές ώρες της 20-12-21 για διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και έκτοτε αγνοείται.

Yπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ιερισσού, Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, οι οποίες από κοινού ξεκίνησαν άμεσα εκτεταμένες έρευνες προς εντοπισμό του 58χρονου αλιέα, με την συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικών σκαφών καθώς και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ μεσημβρινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε από Π.Λ.Σ. η λέμβος χωρίς επιβαίνοντες και ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους.

Τυχόν εξελίξεις θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία “ΜΑΔΕΡΙ” Δήμου Ερμιονίδας, 75χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου.

*****

Στη σύλληψη δυο αλλοδαπών ηλικίας 32 ετών προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο νότιο λιμένα Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι ο ένας εκ των δυο 32χρονων κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου προκειμένου να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ’’ Ν.Π. 9951 στον προβλήτα πρόσδεσης λιμενολεκάνης Μαντουκίου, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του, λόγω μη ανταπόκρισης των χειριστηρίων μετάδοσης κίνησης των μηχανών από την γέφυρα στο μηχανοστάσιο.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε μεμονωμένο πλου από τον λιμένα Σαλαμίνας κενό φορτίου και επιβατών, με δέκα άτομα πλήρωμα. Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε εσωκοίλωμα στην πλώρη, διαστάσεων περίπου τριών μέτρων και σε απόσταση από την θάλασσα τριάντα εκατοστών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ’’, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-84ρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. ΝΑΞΟΥ 62,

-26χρονης, από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..