Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στη Σαλαμίνα - Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πρέβεζα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2.jpg
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για περιστατικό ημιβύθισης Α/Κ σκάφους σε προβλήτα του λιμένα Βουρκαρίου ν. Σαλαμίνας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατά δήλωση του Κυβερνήτη, ήταν κενό καυσίμων. Το σκάφος ανελκύστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για τον τραυματισμό ατόμου εντός των εγκαταστάσεων μαρίνας στο Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι 59χρονος αλλοδαπός στην προσπάθεια του να ανέβει στο υπό ιδιοκτησίας του Ι/Φ σκάφος, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στις εγκαταστάσεις της οικείας μαρίνας, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του. Ο 59χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

*****

Για οδήγηση στερούμενη άδεια ικανότητας, συνελήφθη μια 19χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατικού λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 32 ετών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στο εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 32χρονος, με τη συνέργεια της 39χρονης, να κατέχει ταξιδιωτικό έγγραφο που δεν του επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή του σε χώρο SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-40χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-84χρονης, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες