Ημιβύθιση Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους στη χώρα Σφακίων- Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο - Μεταφορά υπεράριθμων επιβατών στη Θάσο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενών

αρχείο λήψης
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χώρα Σφακίων ότι το Ε/Γ – Δ/Ρ πλοίο «ΑΠΟΛΛΩΝ Κ» Ν. Χαλκίδας 42 , ενώ βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον λιμένα ΄΄ΜΑΣΧΑΛΗ΄΄ Αγίας Ρούμελης Σφακίων, κενό επιβατών, λόγω κυματισμού προσέκρουσε στον προβλήτα.

Το πλοίο προσέκρουσε το δεξιό πρυμναίο τμήμα του και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται η εξαγωγή καυσαερίων με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το πλοίο ημιβυθίστηκε και από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης και άμεσα τοποθετήθηκε φράγμα περιμετρικά του πλοίου

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση , απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή «ΦΑΛΗΡΑΚΙ» Ρόδου, 38χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI'' Ν.Λ. 103, στο λιμένα Θάσου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών, κατά τον κατάπλου του πλοίου από τον λιμένα Κεραμωτής, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν τετρακόσιοι εξήντα τρεις (463) επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των τριακοσίων έντεκα (311), βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου ασφάλειας του πλοίου.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Θάσου.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθν. Αντίστασης Ηγουμενίτσας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 61χρονος παρέσυρε 30χρονη αλλοδαπή πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν , μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 63, ένας 41χρονος, ένας 42χρονος και μία 82χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες