Ημιβύθιση ΕΓ-ΤΡ σκάφους στην Κυλλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού στη Λέρο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

ΥΝΑΝΠ_3.original
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 25-04-22, το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, για την ημιβύθιση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΑΪ ΛΑΒ ΓΙΟΥ” Λ. Θ. 1286, το οποίο βρισκόταν στο αλιευτικό καταφύγιο της Κυλλήνης.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση δέκα (10) τετραγωνικών μέτρων ιριδίζουσας μορφής, η οποία αντιμετωπίσθηκε με τη χρήση απορροφητικού φράγματος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στην χερσαία ζώνη λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Λέρου, ο 32χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς σε ν. Πάτμο επιδεικνύοντας ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονης, από το λιμενίσκο Κουκουναρίων ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158 και

-70χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους πρασινοχελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλία “ΛΕΠΙΤΣΑΣ” Δήμου Ερμιονίδας.

Από από τη Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή Αγίου Νικολάου ν. Σαλαμίνας.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες