Ημιβύθιση Ι/Φ σκάφους στην Χερσόνησο – Ακυβερνησία Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στη Σκιάθο – Βλάβη σε Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος στον Κίσσαμο -Συλλήψεις για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χερσονήσου, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ σκάφος “FEDERICA” σημαίας Αγγλίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Μαλίων ν. Κρήτης. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης, έχοντας πάρει κλίση προς τα αριστερά. Άμεσα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες . Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΧΑΡΗΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 8400, για μηχανική βλάβη στις κύριες μηχανές, λόγω ύπαρξη ύδατος στα φίλτρα πετρελαίου, ενώ το σκάφος βρισκόταν στην παραλία «ΛΑΛΑΡΙΑ» βορειοανατολικά ν. Σκιάθου. Στο σημείο βρισκόταν το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Ν.Β. 744, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε με ασφάλεια τους εικοσιπέντε (25) επιβάτες του ανωτέρω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στον παλαιό λιμένα Σκιάθου. Το «ΧΑΡΗΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΙ» ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Σ. 28 στον λιμένα Σκιάθου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10785, ότι κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου από Κίσσαμο για Γραμβούσα -Μπάλο -Κίσσαμο και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στην πλωτή εξέδρα στην περιοχή Μπάλου, η μία προπέλα υπέστη ζημιά λόγω επακούμβισης σε βραχώδη τμήμα . Οι τριακόσιοι οδόντα έξι (386) επιβάτες μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΠΟΡΤΟ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» Ν.Χ. 203, με ασφάλεια στον λιμένα Κισσάμου. Το «ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ» απέπλευσε κενό επιβατών, κατόπιν βεβαίωσης του παρακολουθούντα νηογνώμονα για μεμονωμένο πλου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Κισσάμου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 17χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, στον πεζόδρομο παραλίας Χαλκίδας, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ συνελήφθη επίσης ο 72χρονος πατέρας του 17χρονου για παράβαση του άρθρου 360 του Π.Κ..
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ'' Ν.Π. 8745, 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες