Ημιβύθιση σκάφους στο Γύθειο - Προσάραξη σκάφους στην Πρέβεζα – Προσάραξη σκάφους στη Θήρα - Διακομιδή ασθενούς

1.
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Γυθείου, για ημιβύθιση του Ι/Φ σκάφους “EMMALEEN” σημαίας Γερμανίας, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στην προβλήτα Καραβοστασίου Οίτυλου Δ. Ανατολικής Μάνης .

Άμεσα σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης, πιθανόν από πρόσκρουση του στην προβλήτα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών .

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω ιστιοφόρο πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EMMALEEN” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους «LIBERTY II» σημαίας Πολωνίας, με έναν 41χρονο αλλοδαπό επιβαίνοντα, στον όρμο ΄΄ΒΑΘΥ΄΄ Πρέβεζας, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας, ενώ το «LIBERTY II» αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Πρέβεζας με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ. Πρέβεζας 243.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, για προσάραξη του Ε/Γ -ΚΑΤ σκάφους «CASSIE», χωρίς επιβαίνοντες, σε βραχώδη περιοχή μεταξύ παραλίας Βλυχάδας και ανατολικού κυματοθραύστη Α/Κ καταφύγιου Βλυχάδας, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θήρας, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθένι ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 02χρονoς, o οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες