Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Θάνατος ασθενούς κατά τη διακομιδή στην Ίο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Ανεύρεση όπλου στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

111
Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, κατά τις ημερομηνίες 24/12/2021 και 31/12/2021.


*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά την διάρκεια της διακομιδής 91χρονου με ιδιωτικό σκάφος και με συνοδό ιατρό, από τον λιμένα ν. Ίου στον Λιμένα ν. Θήρας, ο άνδρας κατέληξε κατά την επιβίβασή του στο εν λόγω σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου.
*****

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στον προβλήτα ''ΣΚΟΡΠΟΝΕΡΙΩΝ'' Β. Ευβοϊκού κόλπου, όπου εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος με κυβερνήτη έναν 58χρονο, να έχει αλιεύσει τριακόσια είκοσι (320) άτομα δολώματα του είδους ολοθούριο, χωρίς να είναι κάτοχος της σχετικής ειδικής άδειας αλιείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η υπερβαίνουσα ποσότητα ανωτέρω ατόμων ολοθούριων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για ανεύρεση όπλου από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας μπροστά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το εν λόγω όπλο, το οποίο φέρει εμφανή σημάδια διάβρωσης, είναι υποπολυβόλο διαμετρήματος 9x19 mm και εντοπίστηκε άνευ γεμιστήρα και φυσιγγίων, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, το ανωτέρω όπλο πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία για περαιτέρω εξέταση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-54χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25,

-49χρονης, από τον λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158. και

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.

Σχετικές εικόνες