Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Λαύριο - Τραυματισμός ανήλικης στον λιμένα Βόλου - Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, την Μ. Παρασκευή 14.04.2023, το Μ. Σάββατο 15.04.2023 και την Κυριακή του Πάσχα 16.04.2023.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι 71χρονος ημεδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ" Ν.Π.10700, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα Λαυρίου και επρόκειτο να αποπλεύσει για τον λιμένα ν. Κύθνου, απώλεσε τις αισθήσεις του.

Ο επιβάτης παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για τραυματισμό ανήλικης στον επιβατικό λιμένα Βόλου.

Συγκεκριμένα, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 9939 στον ανωτέρω λιμένα και την αποβίβαση των επιβατών του, ενώ συνεχιζόταν η εκφόρτωση οχημάτων του εν λόγω πλοίου, η 6χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της και ευρισκόμενη επί του προβλήτα πλησίον του πλοίου, τραυματίστηκε από ορμίδιο συμπληρωματικού κάβου πρόσδεσης, το οποίο ερρίφθη από μέλος πληρώματος του ανωτέρω πλοίου και αναπήδησε επί του οδοστρώματος του προβλήτα.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και μέλη πληρώματος του πλοίου, τα οποία παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην ανήλικη τραυματία, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από τους οικείους της, σε ιδιώτη παιδίατρο, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

37χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

17χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου,  με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

87χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες