Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πρέβεζα - Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στη Βούλα Αττικής - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στην Πύλο – Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στο Γ

ΠΛΣ
Share:    

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου από 01-06-2022, θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών ναυσιπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για τροχαίο ατύχημα στη χερσαία ζώνη του οικείου λιμένα, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με 49χρονο οδηγό συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με 35χρονο οδηγό. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δίκυκλου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμεινε για νοσηλεία. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.


*****

Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για κολυμβήτρια σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Βούλας Αττικής.

Η ανωτέρω ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στην ακτή από ναυαγοσώστη, από τον οποίο, στη συνέχεια, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως, η 75χρονη κολυμβήτρια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Π.Γ.Ν. “ΑΣΚΛΙΠΙΕΙΟ” Βούλας, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στο Νοσοκομείο “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ”, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 33χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ''SERENITY AC'' σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο προσέγγισε δυτικά την περιοχή της Μεθώνης Μεσσηνίας, όπου ο 33χρονος μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πύλου για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.


*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 78χρονος αλλοδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ''MEIN SCHIFF 5'' σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ακρωτηρίου Ταίναρου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στη συνέχεια, το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, κατέπλευσε έξω από τον λιμένα Γυθείου, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Ακολούθως, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, για παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες