Μηχανική βλάβη ΘΓ στη Θήρα - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΤΡ στο Νέο Φάληρο - Ανεύρεση όπλου στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

ΥΝΑΝΠ (1)
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας για μηχανική βλάβη θαλαμηγού σκάφους με όνομα "ISEA", σημαίας Μάλτας, με δέκα (10) άτομα πλήρωμα, στην θαλάσσια περιοχή ν. Θηρασιάς.

Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ- Λάντζα "ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ" Ν.Θ. 64 όπου ρυμούλκησε το "ISEA" με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πρόσδεσε ασφαλώς στο ναύδετο του όρμου Φηρών ν. Θήρας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ISEA" μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, για μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους με όνομα "JO I", σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή της Μαρίνας Αθηνών.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ το "JO I" είχε προσδέσει ασφαλώς. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “JO I” μέχρι την την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Ασφαλείας Θερμαϊκού, για ανεύρεση πιστολιού μαύρου χρώματος από ιδιώτη, στην παραλία “ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ”.

Προανάκριση διενεργείται από την οικία Λιμενική Αρχή, ενώ το πιστόλι παραδόθηκε σε στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σερίφου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το ΕΠ/ΚΟ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.ΝΑΞΟΥ 53, 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες χθες, στην παραλία “ΓΙΑΛΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ” Λακωνίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους πρασινοχελώνα ή μύδας εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες χθες, στην παραλία “ΓΙΑΛΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ” Λακωνίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες