Μηχανική βλάβη Ε-Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους και σύλληψη του Κυβερνήτη στα Νέα Μουδανιά – Τραυματισμός εργαζόμενου σε ιδιωτικό ναυπηγείο στη Σύρο – Τραυματισμός γυναίκας στην Καβάλα – Διακομιδές ασθενών

Share:    


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών για Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος, το οποίο, σύμφωνα με δήλωση του 58χρονου Κυβερνήτη του, έπλεε με χρήση ιστίων λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. δυτικά του λιμένα Νέων Μουδανιών Θερμαϊκού Κόλπου και έχρηζε συνδρομής.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ΓΡΙ-ΓΡΙ Α/Κ σκάφος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΝΑΣ ΙΙ” Ν.ΙΕΡΙΣΣΟΥ 122, το οποίο, με τη συνδρομή της βοηθητικής λέμβου του, ρυμούλκησε με ασφάλεια το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Νέων Μουδανιών, όπου αποβιβάστηκε ο Κυβερνήτης του και μοναδικός επιβαίνοντας, καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στα ναυτιλιακά έγγραφα του ανωτέρω Ι/Φ, διαπιστώθηκε ότι έφερε ληξιπρόθεσμο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.).

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, ενώ ο 58χρονος συνελήφθη και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


*****

Ενημερώθηκε, χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για τον τραυματισμό 56χρονου εργαζόμενου σε ιδιωτικό ναυπηγείο στη Σύρο, κατά τη διάρκεια εργασίας του εντός πλοίου το οποίο ήταν ανελκυσμένο σε πλωτή δεξαμενή.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, για περιστατικό τραυματισμού 71χρονης πεζής, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καβάλας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σύμφωνα με δήλωσή της, καθώς περπατούσε, τρόμαξε από διερχόμενο όχημα και έχασε την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Η 71χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε αυθημερόν. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-86χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΞ''Ν.Π. 12457,

-78χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745 και

-86χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.