Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα - θάνατος λουόμενου στα Χανιά - Διακομιδή ασθενούς

λιμανι χανίων
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ΄΄ Ν.Π. 11124, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου και Πάρου, με 446 επιβάτες και 50 άτομα πλήρωμα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ραφήνας, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του με ασφάλεια. Από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ΄΄ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στη συνέχεια, μετά την προσκόμιση του παραπάνω βεβαιωτικού, ήρθη η απαγόρευση απόπλου απογευματινές ώρες σήμερα, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων Χανίων, 45χρονος ημεδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι '' Ν.Π. 8745 93χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες