Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο - Κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΧΑΛΚΙΔΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ Ν.Π. 11117, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Κυλλήνης στο λιμένα ν. Ζακύνθου  με 156 επιβάτες, 59 Ι.Χ., 38 Φ/Γ και 29 μέλη πληρώματος, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ζακύνθου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του και κατόπιν προσκόμισης πρακτικού επιπρόσθετου ελέγχου από Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του για εκπλήρωση των δρομολογιακών υποχρεώσεών του.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στην ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, εντοπίστηκε Φ/Γ όχημα το οποίο διέθετε ισοθερμικό θάλαμο, εντός του οποίου βρέθηκαν τα κάτωθι:

τριάντα κιλά (30kg) συναγρίδες

εννέα κιλά (09kg) αστακοί

δεκατέσσερα κιλά (14kg) σκορπίνες

δεκαπέντε κιλά (15kg) τσαούσια

δέκα κιλά (10kg) αλιεύματα διαφόρων ειδών

Τα ανωτέρω αλιεύματα μεταφέρονταν χωρίς να πληρούνται οι σχετικές διατάξεις περί ιχνηλασιμότητας.

Επιπροσθέτως, εντός του προαναφερόμενου Φ/Γ οχήματος εντοπίστηκαν δύο (02) άτομα ερυθρού τόνου, βάρους ογδόντα τεσσάρων κιλών (84kg) και πενήντα επτά κιλών (57kg), χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα επικυρωμένα δικαιολογητικά και χωρίς να φέρουν αναγνωριστική ετικέτα.

Τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους έως την υποβολή σχετικής γνωμάτευσης περί καταλληλότητας για ανθρώπινη βρώση από την αρμόδια Υπηρεσία, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει εκατόν πενήντα (150) άτομα δολώματα του είδους “ολοθούριο”, είδος παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Επιπροσθέτως, στην περιοχή Μπουρτζίου Ν. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει τριάντα τρία (33) άτομα δολώματα του είδους “ΜΑΝΑ”, είδος απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα ποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

44χρονου από το λιμένα “ΛΙΝΑΡΙΑ” ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

76χρονου, από τον λιμένα Δονούσας στον λιμένα Νάξου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

87χρονης, από το λιμένα ν. Φολεγάνδρου στο λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΕΛΙΔΩΝΙΑ'' Ν. Λαυρίου 456.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρἐτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου στην παραλία “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ” Ν. Κορινθίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες